Kinetisk Sand – Legesand til indendørs brug

Kinetisk Sand – Legesand til indendørs brug

Kinetisk sand er legesand som er et super godt alternativ til sandkassen og modellervoks. Med Kinetisk sand kan dit barn nemlig forme sandslotte, bygge figurer og meget andet. Sandet er vådt og tørre aldrig ud, hvilket betyder timevis af underholdning. 


Hvad gør kinetisk sand særligt?

Taktilsansen og hudreceptorer: Vi ved at en understimuleret taktilsans kan have en række negative konsekvenser for barnet – både kognitivt og motorisk. Ved at barnet røre og leger med kinetisk sand får barnet stimuleret taktilsansen, da sandet føles blødt og har en beroligende effekt på kroppen. Denne stimulus reagerer hjernen på og udskiller vigtige hormoner til gode for barnets velvære. Udover dette, får barnet også styrket finmotorikken og kreativiteten, da leg med kinetisk sand, involver i skabe og forme med hænderne.

Børn i alle aldre kan lege med kinetisk sand, dog må sandet ikke spises og derfor anbefales det at børn over 3 år leger med sandet.

Hvilke kinetisk sand produkter tilbyder Sandlegetøj.dk? 

Hos Sandlegetøj er vi meget fascinerede af kinetisk sand. Ja, for at det ikke skal være helt løgn, har vi endda selv kinetisk sand på vores skrivebord, da vi elsker at røre og forme med det. Det ligger blandt andet til grund for hvorfor vi valgt, at have kinetisk sand i forskellige former og farver.

Men hvad er forskellen? 

Det er ikke sådan, at der er forskel på kvaliteten af sandet, da alle vores kinetisk sand produkter føles ens. Men der forskel på om produktet kommer i spande, bøtter eller poser. Og så er der forskel på mængden af sandet.  

Sand i spand:

Her ses et eksempel på kinetisk sand i spand. Produktet nedenfor har en neutral farve og indeholder 500g kinetisk sand.

 

Kinetisk sand - neutral

Mængde: 500g

Farve: Neutral

Det sjove ved at have kinetisk sand i spand, er at sandet er synlig igennem produktet og potentielt give anledning til man gerne vil åbne spanden og lege med det. Det er hurtigt tilgængeligt og nemt at pakke væk, da det blot kræver at man åbner låget hvis man gerne vil lege med det. Spandene har også et håndtag, som gøre det bekvemt at flytte rundt i huset. 

 

 

Sand i Bøtter

Produkt eksempel på Disney Frost bøttesand, som indeholder 4 forskellige farver, med 200g legesand i hvert bøtte. 

Frost sand i bøtterMængde: 800g (samlet)

Farve: Blå, grøn, lyserød og lilla

Det særlige ved bøtterne, er at de fås i forskellige farver. Det er især smart  hvis man har svært ved at beslutte sig for hvilke farver man gerne vil have.

 

Sand i pose

I lige til sidst har vi kinetisk sand i pose. 

mængde: 500g

farve: orange

Inde i posen er der en ekstra plastikpose, hvor sandet er inden i. Poserne er gode til dem der går ekstra meget op i, at sandet ikke sviner i hjemmet, da der to lukninger til holde sandet i og derfor mindre risiko for, at små sand-rester lækker ud af produktet. 

 

Er kinetisk sand skadeligt for børn?


Nej, kinetisk sand er hverken farligt eller skadeligt. Hos Sandlegetøj.dk går vi meget op, i at vores produkter er sikkert at benytte. Vi er altid i tæt dialog med vores leverandøre og stiller krav om, at leverandørerne/fabrikanterne overholder de stramme EU-regler indenfor legetøj.  Alt vores kinetisk sand og legetøj er CE-godkendt.

 

 

 

 

 

Indsend en kommentar