Kinetisk Sand – Legesand til indendørs brug

Kinetisk sand blogpost

Kinetisk sand er indendørs legesand, som minder lidt om modellervoks, i den forstand, at det kan formes med hænderne. Med Kinetisk sand kan du bygge sandslotte, figurer og meget andet. At det er kinetisk, betyder at sandet kun klæber til sig selv.

[Denne artikel indeholder reklamelinks]  

Kinetisk sand er et buzzword i legetøjsverdenen, men hvad betyder det egentlig? For de, der ikke er bekendt med legetøjet, lad os dykke ned i mysteriet omkring det magiske legesand og opdage, hvorfor det er blevet et favoritvalg blandt både børn og voksne.

Hvad Er Kinetisk Sand?

Kinetisk sand er en revolutionerende form for legesand, der har taget legeverdenen med storm. Men hvad gør det så specielt? Lad os bryde det ned. Kinetisk sand er en blød og formbar substans, der minder om vådt sand, som du normalt ville finde på stranden. Men her er det magiske: det tørrer aldrig ud! Dette betyder, at uanset hvor længe du leger med det, forbliver det lige så blødt og formbart som ved starten. Navnet 'kinetisk' kommer fra det faktum, at sandet klæber til sig selv, hvilket gør det let at forme og skabe med.

Kinetic sand giphy

Kinetisk Sand – Leg For Alle Aldre

En af de største fordele ved kinetisk sand er, at det er en leg, der ikke har nogen aldersbegrænsning. Børn elsker at udforske dets taktile natur og lade deres fantasi løbe vildt. For voksne repræsenterer det en terapeutisk oplevelse, der hjælper med at lindre stress og forbedre koncentrationen. Derudover er det også et fantastisk redskab til at forbedre finmotorikken hos små børn, da de kan øve sig i at forme og skabe med deres hænder.

Shop Kinetic Sand hos Sandlegetøj.dk 

Hvorfor Er Kinetisk Sand Så Fascinerende?

Kinetisk sand tilbyder en unik taktile oplevelse, der stimulerer sanserne og fremmer kreativ leg. Den bløde og dejlige tekstur gør det til en fornøjelig oplevelse at røre ved, og det er let at forme, uanset om du vil skabe sandslotte, figurer eller noget helt tredje. En af de mest fantastiske egenskaber ved kinetisk sand er, at det er et perfekt legetøj til indendørs brug. Du kan have den samme fornøjelse af at lege med sand, som du ville have på stranden, men uden besværet med at skulle rengøre alt efterfølgende.

 

Hvad gør kinetisk sand så særlig og spændende?

At lege med kinetisk sand, har en lang række fordele. Her i denne blogpost har vi blot valgt, at beskrive nogle af dem. 

 • Taktilsansen (følesansen) og hudreceptorer: Vi ved at en understimuleret taktilsans kan have konsekvenser for barnets kognitive funktion og velvære, og kan derfor påvirke barnet mentalt og fysisk. Med kinetisk sand får barnet lov til at føle, røre og lege med sandet, som dermed træner den taktile sans. Denne stimulus reagerer hjernen på og udskiller vigtige hormoner til gode for barnets velvære.
 • Finmotorikken: Med kinetisk sand får barnet virkelig lov til at bruge hænderne til at forme med, og fingrende til at smuldre sandet, på denne måde styrker kinetisk sand finmotorikken. 
 • Kreativiteten: Leg med kinetisk sand, involver i skabe og forme med hænderne - barnet får lov til at tænke kreativt og ud af boksen.

 

 

Hvor gammel skal man være, for at lege med kinetisk sand?

Alle kan have glæde af kinetisk sand, ja endda selv voksne kan have gavn af det. Alle der gerne vil træne finmotorikken, eller bare gerne vil røre ved noget blødt sand kan magisk sand varmt anbefales. 

Børn fra 3 års alderen kan lege med legesand. Dog er det vigtigt at pointere at sandet ikke må indtages. Vi anbefaler altid voksen supervision når de helt små leger med legesandet. 

Hvilke kinetisk sand produkter tilbyder Sandlegetøj.dk? 

Hos Sandlegetøj er vi meget fascinerede af det magiske legesand og kører jævnligt gode tilbud. Ja, for at det ikke skal være helt løgn, har vi endda selv kinetisk sand på vores skrivebord - vi elsker simpelthen at røre og have det i hænderne! Det ligger blandt andet til grund for hvorfor vi har valgt, at tilbyde kinetisk sand på vores webshop. Det kan måske virke lidt uoverskueligt, da vi på vores webshop har mange forskellige varianter af legesands produkter. Vi har derfor valgt at præsenterer og beskrive nogle af dem. 

Shop Kinetic Sand hos Børnenes Kartel

 

Kinetisk sand i spand

Kinetisk sand - neutral

Her ses et eksempel på kinetisk sand i spand. Produktet nedenfor har en neutral farve og indeholder 500g kinetisk sand. Det sjove ved at have kinetisk sand i spand, er at sandet er synlig igennem produktet og potentielt give anledning til man gerne vil åbne spanden og lege med det. Det er hurtigt tilgængeligt og nemt at pakke væk, da det blot kræver at man åbner låget hvis man gerne vil lege med det. Spandene har også et håndtag, som gøre det bekvemt at flytte rundt i huset. 

 

 

Kinetisk sand i små bøtter

Frost sand i bøtter

Produkt eksempel på Disney Frost bøttesand, som indeholder 4 forskellige farver, med 200g legesand i hvert bøtte. Det særlige ved bøtterne, er at de fås i forskellige farver. Det er smart til dig som gerne vil have alle farver, uden at handle stort ind.

 

Kinetisk sand i pose

Inde i posen indeholder sandet i en plastikpose. Poserne er gode til dem der går ekstra meget op i, at sandet ikke sviner i hjemmet, da der to lukninger til holde sandet i og derfor mindre risiko for, at små sand-rester lækker ud af produktet. 

 

Kæmpe kinetisk sandboks

Måske er du kæmpe fan er kinetisk sand og gerne vil have den ultimative underholdning med legesandet Hos Sandlegetøj har vi modtaget den store kinetisk sandsæt boks, som kommer med hele 4½ kg kinetisk sand, samt med masser af spændende tilbehør.

 

Hvad er legesandet lavet af og er det giftigt?

Nej, kinetisk sand er hverken farligt eller skadeligt. Alt vores kinetisk sand og andet legetøj som vi sælger på webshoppen, er CE-godkendt. Hos Sandlegetøj.dk går vi meget op i, at alt vores legesand, lever op til de høje sikkerhedsstandarder. Som værende en dansk webshop er vi forpligtet til at undersøge, hvorvidt vores produkter indeholder skadelige kemikalier. Vi er altid i tæt dialog med vores leverandører, og stiller høje krav, om de kan dokumentere at produkterne stemmer i overensstemmelse, med de stramme EU-regler indenfor legetøj. Kinetisk sand er fremstillet af bittesmå sandkort, tilsat med en smule klæbemiddel. Legesandet er fri for allergener, gluten, hvede og kasein.

Shop Kinetic Sand hos Ovellie

 

Kan man lave kinetisk sand derhjemme?

At lave kinetisk sand derhjemme er en sjov og kreativ aktivitet, der kan nydes af både børn og voksne. Her er en enkel opskrift til at lave din egen kinetiske sand:

Ingredienser:

 • 3 kopper fint sand
 • 2 kopper majsstivelse (maizena eller majsmel)
 • 1 kop vand
 • Nogle dråber fødevarefarve (valgfrit)

 

Fremgangsmåde:

 1. Blanding af sand og majsstivelse:

  • I en stor skål skal du blande det fine sand og majsstivelsen sammen. Rør godt, så de to ingredienser er jævnt fordelt.
 2. Tilsætning af vand:

  • Gradvist tilsætter du vandet til sand-majsstivelsesblandingen. Det er bedst at tilføje lidt vand ad gangen og røre godt hver gang, indtil blandingen får en konsistens, der minder om vådt sand, men stadig er formbar og nem at arbejde med.
 3. Fødevarefarve (valgfrit):

  • Hvis du ønsker farvet kinetisk sand, kan du tilføje nogle dråber fødevarefarve til blandingen. Husk at tilsætte farven gradvist for at opnå den ønskede farvetone. Bland godt, indtil farven er jævnt fordelt.
 4. Test konsistensen:

  • Når du har opnået den ønskede konsistens og farve, kan du teste kinetisk sand ved at presse det sammen eller lade det drysse mellem fingrene. Det bør have en blød og formbar tekstur, der ligner ægte sand, men med en ekstra smidighed, der gør det nemt at forme og lege med.

Husk, at kinetisk sand kan tørre ud over tid, især hvis det udsættes for luft. For at bevare dets konsistens og legeværdi, kan du opbevare det i en lufttæt beholder, når det ikke er i brug.

Vær forsigtig, da denne opskrift indeholder fødevarer, og det anbefales ikke at spise eller indånde blandingen.

 

Hvilke mærker af kinetisk sand kan du finde hos Sandlegetøj?

Hos Sandlegetøj tilbyder vi mærker ,som vi mener leverer den bedste kvalitet og oplevelse. Vi er derfor meget kræsne, når vi udvælger vores leverandører. Vi tester altid vores produkter, og sætter først produkterne til salg, når det har bestået vores kvalitetstest. Vi tilbyder Kinetisk Sand fra Kinetic Sand, Art Craft og Red Castle. 

 

Kinetisk Sand hos Sandlegetøj.dk

Nu hvor du kender hemmeligheden bag kinetisk sand og dets uendelige legemuligheder, er det tid til at opdage, hvor du kan finde det bedste udvalg. Hos Sandlegetøj.dk har vi specialiseret os i at bringe kvalitetsprodukter til vores kunder, og magisk sand er ingen undtagelse. Vores sortiment er nøje udvalgt for at sikre, at du får den mest fornøjelige og kreative legeoplevelse.

På vores webshop finder du et bredt udvalg af sandprodukter, der passer til enhver smag og alder. Uanset om du er på udkig efter en spand med kinetisk sand til spontan leg, en bøtte med forskellige farver for variation eller endda en kæmpe sandboks til den ultimative leg, har vi dig dækket ind.

Så tag et kig på vores webshop, og dyk ned i verdenen af kinetisk sand. Uanset om det er til dig selv, dine børn eller som en gave til en kreativ sjæl, vil det fortryllende sand åbne døren til uendelige legemuligheder og kreativ udfoldelse. Gør dig klar til at forme, skabe og udforske – alt sammen med det magiske kinetiske sand fra Sandlegetøj.dk

Indsend en kommentar