Kinetisk Sand – Legesand til indendørs brug

Kinetisk Sand – Legesand til indendørs brug

Kinetisk Sand

Kinetisk sand er indendørs legesand, som minder lidt om modellervoks, i den forstand, at det kan formes med hænderne. Med Kinetisk sand kan du bygge sandslotte, figurer og meget andet. At det er kinetisk, betyder at sandet kun klæber til sig selv.

Men hvordan føles kinetisk sand?

Man kan sammenligne kinetisk sand med vådt sand som vi kender fra stranden og sandkassen, dog med den undtagelse, at sandet aldrig tørrer ud - sagt med andre ord: timevis af underholdning. Sandet føles blødt og er dejligt at røre ved og har en beroligende effekt på kroppen.

Hvad gør kinetisk sand så særlig og spændende?

At lege med kinetisk sand, har en lang række fordele. Her i denne blogpost har vi blot valgt, at beskrive nogle af dem. 

  • Taktilsansen (følesansen) og hudreceptorer: Vi ved at en understimuleret taktilsans kan have konsekvenser for barnets kognitive funktion og velvære, og kan derfor påvirke barnet mentalt og fysisk. Med kinetisk sand får barnet lov til at føle, røre og lege med sandet, som dermed træner den taktile sans. Denne stimulus reagerer hjernen på og udskiller vigtige hormoner til gode for barnets velvære.
  • Finmotorikken: Med kinetisk sand får barnet virkelig lov til at bruge hænderne til at forme med, og fingrende til at smuldre sandet, på denne måde styrker kinetisk sand finmotorikken. 
  • Kreativiteten: Leg med kinetisk sand, involver i skabe og forme med hænderne - barnet får lov til at tænke kreativt og ud af boksen.

 

 

Hvor gammel skal man være, for at lege med kinetisk sand?

Alle kan have glæde af kinetisk sand, ja endda selv voksne kan have gavn af det. Alle der gerne vil træne finmotorikken, eller bare gerne vil røre ved noget blødt sand kan kinetisk sand varmt anbefales. 

Børn fra 3 års alderen kan lege med kinetisk sand.  Dog er det vigtigt at pointere at sandet ikke må indtages. Vi anbefaler altid voksen supervision når de helt små leger med legesandet. 

Hvilke kinetisk sand produkter tilbyder Sandlegetøj.dk? 

Hos Sandlegetøj er vi meget fascinerede af kinetisk sand og kører jævnligt gode tilbud. Ja, for at det ikke skal være helt løgn, har vi endda selv kinetisk sand på vores skrivebord - vi elsker simpelthen at røre og have det i hænderne! Det ligger blandt andet til grund for hvorfor vi har valgt, at tilbyde kinetisk sand på vores webshop. Det kan måske virke lidt uoverskueligt, da vi på vores webshop har mange forskellige varianter af legesands produkter. Vi har derfor valgt at  præsenterer og beskrive nogle af dem. 

 

Kinetisk sand i spand

Kinetisk sand - neutral

Her ses et eksempel på kinetisk sand i spand. Produktet nedenfor har en neutral farve og indeholder 500g kinetisk sand. Det sjove ved at have kinetisk sand i spand, er at sandet er synlig igennem produktet og potentielt give anledning til man gerne vil åbne spanden og lege med det. Det er hurtigt tilgængeligt og nemt at pakke væk, da det blot kræver at man åbner låget hvis man gerne vil lege med det. Spandene har også et håndtag, som gøre det bekvemt at flytte rundt i huset. 

 

 Kinetisk sand i bøtter

Frost sand i bøtter

Produkt eksempel på Disney Frost bøttesand, som indeholder 4 forskellige farver, med 200g legesand i hvert bøtte. Det særlige ved bøtterne, er at de fås i forskellige farver. Det er smart til dig som gerne vil have alle farver, uden at handle stort ind.

 

Kinetisk sand i pose

Inde i posen indeholder sandet i en plastikpose. Poserne er gode til dem der går ekstra meget op i, at sandet ikke sviner i hjemmet, da der to lukninger til holde sandet i og derfor mindre risiko for, at små sand-rester lækker ud af produktet. 

 

Kæmpe kinetisk sand boks

 

Måske er du kæmpe fan er kinetisk sand og gerne vil have den ultimative underholdning med legesandet? Hos Sandlegetøj har vi modtaget den store kinetisk sandsæt boks, som kommer med hele 4½ kg kinetisk sand, samt med masser af spændende tilbehør.

 

Hvad er legesandet lavet af og er det giftigt?

Nej, kinetisk sand er hverken farligt eller skadeligt. Alt vores kinetisk sand og andet legetøj som vi sælger på webshoppen, er CE-godkendt. Hos Sandlegetøj.dk går vi meget op i, at alt vores legesand, lever op til de høje sikkerhedsstandarder. Som værende en dansk webshop er vi forpligtet til at undersøge, hvorvidt vores produkter indeholder skadelige kemikalier. Vi er altid i tæt dialog med vores leverandører, og stiller høje krav, om de kan dokumentere at produkterne stemmer i overensstemmelse, med de stramme EU-regler indenfor legetøj. Kinetisk sand er fremstillet af bittesmå sandkort, tilsat med en smule klæbemiddel. Legesandet er fri for allergener, gluten, hvede og kasein.

 

Hvilke legesand mærker tilbyder Sandlegetøj.dk?

Hos Sandlegetøj tilbyder vi mærker ,som vi mener leverer den bedste kvalitet og oplevelse. Vi er derfor meget kræsne, når vi udvælger vores leverandører. Vi tester altid vores produkter, og sætter først produkterne til salg, når det har bestået vores kvalitetstest. Vi tilbyder Kinetisk Sand fra Kinetic Sand, Art Craft og Red Castle. 

 

 

 

 

 

Indsend en kommentar