Hvad er Sandtegning?

Hvad er Sandtegning?

Historien på sandtegning

Sandtegning er en ældgammel kunst, som har eksisteret i flere tusinder af år. Teknikken har været udbredt i mange kulturer og iblandt dem har det været indfødte indianske stammer (Navajo-stammen) i Nordamerika, tibetanske munke og indfødte Aboriginals i Australien. Selvom de forskellige kulturer, benyttede sig af Sandtegning i hver sine anledninger, lykkedes det dem alle sammen at skabe noget tilfælles: Noget der netop var unikt.

Hvad blev sandtegning brugt til?

Afhængig af hvor henne i verden man kom fra, blev sandtegning brugt i mange forskellige sammenhænge. Nogle kulturer brugte det i forbindelse med spirituelle ceremonier, imens andre kulturer brugte det som kunst og en måde at danne et budskab eller udtryk på. Blandt andet brugte de indianske Najavo sandtegning til, at forkaste onde ånder.

Tibetanske munke har en tradition, for at lave formidable sandkunst, hvor fremgangsmåden typisk foregik rundt om et stort bord og ofte var de flere om at færdiggøre den. Processen tog typisk flere dage (nogle gange uger), for så efter, at ødelægge alt sandet kort tid efter færdiggørelsen. Det gjorde de for, at symbolisere at alt er i midlertidigt og har derfor en ende.

Hvad bruges sandtegning til i dag?  

I dag bruges Sandtegning mest for kunstens skyld og der findes flere forskellige sandtegning ”teknikker”. Her hos Sandlegetøj.dk lader vi kreativiteten og underholdningen fokusere på farvedekoreringen af allerede skitseret kanter. Tryk her hvis du gerne vil se en video af udførelsen på ét af vores sæt. 

Hvorfor er sandtegning godt for børn?

Tegning med vores sandtegningsprodukter har en række fordele for børn, som blandt andet faciliterer børnene i følgende:  

  • Kreativitet: Med vores sandtegningsprodukter lærer børnene selv at kombinere farverne. På denne måde får børnene lov til at stimulere kreativiteten.
  • Fokus: Koncentrationsniveauet bliver sat på arbejde når der skal tegnes med sand, især med de store sæt, som har flere arker.
  • Underholdning: Hos Sandlegetøj.dk vægter vi underholdning og hygge. Vi finder det derfor vigtigt, at vores legetøj trækker på børnenes smilebånd når de har det i hænderne.
  • Styrker finmotorik: Med vores sandtegningssæt skal børnene bruge en lille pincet til at fjerne kanterne, inden man hælder det farvede sand i arken. Udover det skal de ved hjælp af motorikken i hænderne, hælde sandet i deres respektive felter eller i det ”område” de ønsker, hvor de vil have en bestemt farve. Her skal de udføre et lille drys ”manøvre”, ligesom hvis man skulle hælde salt i maden.

Hvad er vores produkter lavet af?

Sandet er lavet af mineraler og er ufarlig, dog må det ikke spises. Vi er i tæt dialog med vores leverandører og vægter højt, at vores leverandør leverer og dokumenterer, at de kemiske test overholder alle retningslinjer inden for de strenge EU krav.

Hos Sandlegetøj.dk er vi bekendte med ECHA’s REACH og følger Miljøstyrelsens krav, inden for kemisk sikkerhedsvurdering af legetøj. Alle vores produkter har et CE- mærke.

Indsend en kommentar