Hvad er Magisk sand?

Hvad er Magisk sand?

Magisk sand kort fortalt

Magisk sand er indendørs legesand som indeholder små sandkorn af sten eller keramik og giftfri polymer. Magisk sand går under rigtig mange navne og er også kendt som Kinetic Sand eller kinetisk sand. Det sjove legesand føles blødt i hænderne og har konsistens som vådt sand. Det ”magiske” ved magisk sand er, at sandet aldrig tørre ud og kun klæber til sig selv. Det gør legen ekstra sjov, for nu kan man forme, klemme, mærke og masse det, lige så tosset man vil, uden at sandet skilles fra hinanden. Det levende sand er velegnet til sansestimulerende leg og meget andet. Både børn og voksne kan have glæde af magisk sand.

[Denne artikel indeholder reklamelinks] 

Magisk sand

 

Skab fordybelse med magisk sand

Leg med magisk sand giver barnet mulighed for udfoldelse og fordybelse. Når man først får magisk sand i hænderne, er man ikke et sekund i tvivl om, at der er noget særligt ved sandet. Udover at være superhyggeligt at lege med, kan magisk sand faktisk skabe et frirum fra hverdagens stress og tankemylder. Dette helt igennem fantastiske indendørs sandlegetøj har efterhånden mange navne, og alle disse navne udspringer af det originale Kinetic Sand, som er et registreret varemærke, der i øvrigt kan findes på shoppen.

 

 

Kun fantasien sætter grænser med magisk sand

Med magisk sand kan dit barn slippe fantasien og kreativiteten løs derhjemme. Det føles og fungerer på mange måder ligesom strandsand, men kommer dog i flere, flotte farver og med spændende tilbehør, der kun gør legen endnu sjovere. Det betyder at barnet kan bygge sandslotte og meget andet. Med det magiske sand kan enhver form eller figur skabes, så hvis dit barn er vild med slotte, dinosaurer, biler eller andet, kan det sagtens lykkes med det magiske sand.

 

 

 

Lidt praktiks info omkring magisk sand 

Når børn leger med magisk sand, er det uundgåeligt, at lidt af det lander på bordet eller gulvet. Her vil I opleve, at magisk sand adskiller sig fra almindeligt sand. Oprydningen er overskuelig og smart; I skal blot tage en klump af sandet og duppe ovenpå det sand, som I har spildt, så samler det sig igen. Sandet kan uden problemer bruges igen og igen, da det hverken tørrer ud eller ændrer konsistens. Faktisk er magisk sand antibakterielt, og det kan nemt støvsuges op.

 

Hvad indeholder magisk sand?

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er blevet brugt klæbemiddel som får sandet til sig at klæbe sig. Hos Sandlegetøj.dk vægter vi sikkerheden meget højt og har derfor valgt at undersøge sagen til bunds om hvorvidt det er sikkert for børn at lege legesandet. Vi har derfor kontaktet vores leverandør og fået tilsendt et sikkerhedsdatablad som du kan finde her.

Men hvad indeholder magisk sand helt præcist?

Magisk sand indeholder 98% sand og 2% patenteret klæbemiddel. Sandet er fremstillet af bittesmå sandkort og tilsat en smule klæbemiddel af silikone og polymer. Legesandet er helt fri for, parfumer, BPA, ftalater, allergener, gluten, hvede og kasein. Med andre ord, så er magisk sand helt sikkert for børn at lege med.

 

Hvor køber man magisk sand?

Magisk sand har været i markedet i mange år og er især efter 2014 taget verden med storm. Magisk sand er med tiden blevet mere og mere populært både for børn og voksne. Du kan finde magisk sand online i webbutikker men også i fysiske butikker. Hos sandlegetøj.dk kører vi jævnlige tilbud med magisk sand, som du kan holde øje med ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev inde på shoppen. Magisk sand er til at finde inde på vores hjemmeside, som du kan finde her

Terapeutiske Fordele ved Magisk Sand

Magisk sand er ikke kun sjovt at lege med, det har også nogle rigtig gode sider, når det gælder om at slappe af og komme ned i gear. Både børn og voksne kan have glæde af sandets bløde og let formbare kvalitet, som er perfekt til at få tankerne væk fra hverdagens stress. Når man sidder der og bygger med sandet, føles det næsten som meditation, og det kan virkelig hjælpe med at få ro i hovedet.

Det er også super for børn, der måske har brug for lidt ekstra hjælp til at fokusere eller finde ro, som for eksempel dem med ADHD eller autisme. Magisk sand kan give en beroligende og samtidig stimulerende oplevelse, som er god for både krop og sind. Det at forme og lege med sandet er en skøn måde at styrke den mentale sundhed på, og det kan være en hjælp til at håndtere følelser bedre. Alt i alt er magisk sand et fantastisk værktøj for alle aldre til at skabe et lille pusterum i en travl hverdag.

 

 

FAQ om Magisk Sand

Hvad er magisk sand, og hvordan adskiller det sig fra almindeligt sand?

Magisk sand er en speciel type legetøjssand, som er kendt for sin enestående konsistens og evne til at holde formen. Det består af almindeligt sand belagt med et silikonebaseret stof, hvilket giver det en blød og formbar kvalitet. I modsætning til almindeligt sand, klistrer magisk sand ikke til hænderne, og det er nemmere at rydde op, hvilket gør det ideelt til indendørs leg.

Er magisk sand sikkert for børn at lege med?

Sikkerheden ved magisk sand er en vigtig overvejelse for forældre. Magisk sand er generelt sikkert for børn, da det ofte er lavet af ikke-toksiske materialer og er allergivenligt. Det er dog vigtigt at følge producentens aldersanbefalinger og sikre, at børnene leger under opsyn, især hvis de er meget små, for at undgå risikoen for indtagelse.

Hvor længe holder magisk sand, og hvordan opbevares det bedst?

Magisk sand er designet til at holde i lang tid, ofte i flere år, når det opbevares korrekt. For at sikre en lang levetid, skal sandet opbevares i en lufttæt beholder eller pose for at holde det rent og fri for støv og snavs. Det er også vigtigt at holde magisk sand væk fra vand og høj luftfugtighed, da disse kan påvirke dets tekstur og formbarhed. Ved korrekt opbevaring kan dit magisk sand forblive et sjovt og kreativt legetøj i hjemmet i mange år.

Hvilke kreative aktiviteter kan børn udføre med magisk sand?

Magisk sand åbner en verden af kreative muligheder for børn. Det kan bruges til at forme og skabe alt fra sandslotte og skulpturer til figurer og landskaber. Børnene kan udnytte deres fantasi til at forme sandet i næsten enhver figur, de kan forestille sig, hvilket fremmer deres kreative tænkning og finmotoriske færdigheder. Mange sæt af magisk sand kommer også med forme og værktøjer, som giver yderligere muligheder for kreativ leg og udforskning.

Indsend en kommentar