indendørs aktiviteter derhjemme

10 hyggelige indendørs aktiviteter med børn

Indendørs dage behøver ikke at være kedelige. Faktisk er der mange fordele ved at lave indendørs aktiviteter med børn. Disse aktiviteter styrker børns kreativitet, fremmer læring og udvikling, og giver en perfekt mulighed for at tilbringe kvalitetstid sammen.
Det er vigtigt, at vi husker på, at indendørs aktiviteter kan være lige så berigende som udendørs aktiviteter. De kan lære børnene nye færdigheder, styrke deres nysgerrighed og fremme samarbejde og familieforbindelse. Med dette i tankerne har vi samlet 10 sjove og lærerige indendørs aktiviteter, som både børn og voksne vil elske. Lad os dykke ned i dem!

 

 

#1 Byg en Pudeborg

Pudeborg

Pudeborge er ikke kun sjove at lave; de er også et hyggeligt sted at læse bøger eller se film sammen. Husk at tage billeder af jeres kreationer før de bliver taget ned igen. Tilføj en "hemmelig indgang" for ekstra sjov. Hvorfor ikke lave en lille snackbar inde i borgen? Det kan også være en hyggelig sted for en lille middagslur.

 

 

 

#2 Form skulptur med indendørs legesand 

kinetic sand

Byg flotte og sjove skulpturer indendørs med Kinetic Sand. Sæt jer sammen omkring spisebordet, tag en håndfuld Kinetic Sand, pres det sammen, og vupti, nu kan I forme det til alt muligt. Fordi sandet klæber til sig selv, skaber det ikke det store rod, og det er nemt at rydde op bagefter. Det er et helt perfekt som indendørs aktivitet til regnvejrsdage, hvor ungerne kan bygge slotte og dyr, imens de lærer og har det sjovt derhjemme.

Når vejret ikke lige er til det, fungerer dette som et vidunderligt alternativ til sandlegen.

Du kan læse mere om Kinetic Sand her 

Kinetic sand udvalg

 

#3 Indendørs skattejagt

Skattejagt indendørs

Brug hverdagsgenstande som skatte, eller lav små håndlavede kuponer for ekstra sjov. Overvej at lave skattejagten som en historie, hvor hvert ledetråd fører til næste del af fortællingen. Tænk kreativt med gemmesteder - under sofaen, bag bøger, eller måske endda inde i køleskabet! Hvis børnene er ældre, kan du gøre gåderne mere udfordrende. Belønningen for at finde skatten kunne være en speciel snack eller en lille gave.

 

#4 Tegn figurer med sand

sandtegning

Skab enestående resultater med sandmaling, en kreativ indendørs aktivitet. Sandtegning går ud på at dekorere flotte kort med motiver med sand og glitter.

Efter at have tegnet kan børnene nyde deres helt eget mesterværk. Dette er også en god måde at træne børns finmotorik på, samt at lære børn om de forskellige mønstre og teksturer. I kan også bruge sandtegninger som en afslappende indendørs aktivitet før sengetid eller til de dage, hvor vejret udenfor ikke er helt godt.

Se stort udvalg af sandtegninger til børn

 

#5 Kunst- og Håndværksprojekter

Kunst og håndværk

Overvej tematiske kunstprojekter, som f.eks. ferier eller årstider. Brug genbrugsmaterialer til at lære om vigtigheden af genbrug. Hvis I har mulighed for det, udstil børnenes kunstværker som en mini-galleri. Forskellige malerstiler, som fingermaling eller svampemaling, kan gøre det endnu sjovere. Afslut kunstdagen med en "kunstshow" hvor børnene præsenterer deres værker.

 

#6 Leg med modellervoks 

Børn leger med modellervoks

Prøv at skabe figurer fra børnenes yndlingsbøger eller film. Lav en lille scene eller historie med modellervoksfigurerne. Hvis muligt, prøv at bage nogle af kreationerne for at bevare dem. Overvej at bruge modellervoks til at lave simple matematik- eller staveøvelser. Tilføj perler, pailletter og andre pyntegenstande for ekstra dekoration.

 

#7 Bage dag

familie bagedag

Lad børnene vælge hvad I skal bage, måske en favoritkage eller småkager. Brug bagningen som en måde at lære om forskellige kulturer og deres typiske bagværk. Gør det til en læringserfaring ved at tale om videnskaben bag bagning. Pynt de færdige kager eller cupcakes sammen. Afslut bagedagen med en lille te-fest med jeres bagværk.

 

#8 Familie Spilleaften 

Familietid

Skift det op ved at spille nogle mindre kendte eller nye spil. Overvej at lave dine egne spil med håndlavede spilbræt og kort. Inkluder spil, der også er uddannelsesmæssige, som f.eks. memory eller simple matematikspil. Hvis det er muligt, prøv at lave en turnering med små præmier. Afslut aftenen med en favoritfilm eller historiefortælling.

Find spændende udvalg af brætspil her 

 

#9 Indendørs forhindringsbane

 

Forhindringsbane stuen

Brug puder, stole, og tæpper til at skabe en simpel forhindringsbane i stuen. Denne indendørs aktivitet er fantastisk for børns fysiske udvikling og kan hjælpe med at forbrænde ekstra energi. Du kan inkludere opgaver som at kravle under en "bro" (lavet af stole og tæpper), balancere på en "bom" (en rullet op tæppe), eller hoppe over "sten" (puder). Det er en sjov måde at være aktiv på, selv når I er indendørs.

 

#10 Stopdans 

dreng hopper og danser

Lav en spilleliste med børnenes yndlingsmusik til dansetimen. For yoga, prøv at inkludere enkle og sjove yogastillinger, som dyrestillinger. Afslut sessionen med afslapning og enkle vejrtrækningsøvelser. Optag dansen eller yoga sessionen for et sjovt minde. Overvej at lave en ugentlig "fitnessdag" med forskellige typer af indendørs motion.

 

Så, mine venner, med disse ideer håber jeg, at jeres næste regnfulde dag bliver fyldt med sjov, læring og masser af fantastiske minder! Husk, med en lille kreativitet kan indendørs aktiviteter være lige så sjove som udendørs eventyr.

Indsend en kommentar